neděle 27. ledna 2013

Jak zapojit manžela do úklidu domácnosti


O tom, jak zapojit děti do úklidu domácnosti už jsme tu psali, podívejme se však blíže na otázku zapojení do úklidu Vašich drahých poloviček. Někdy se totiž jedná o náročnější úkol, než v případě nucení do úklidu Vašich ratolestí.


Muž v práci a žena v domácnosti

Tento příměr, kdy muž vydělává a žena se stará o domácnost a děti už nějaký ten pátek neplatí. I po vynechání feministického pohledu na celou věc, musí nejeden sebestředný muž připustit, že pomoc v domácnosti by měla být součástí jeho denního harmonogramu. Ale platí to?



Žena odpočívá, muž uklízí

Myšlenka, po které touží většina žen, bohužel převážná většina z nich o ní pouze sní. Samozřejmě by nebylo férové opomenout procento mužů, kteří kolem své něžné polovičky běhají a vyplní každé její přání, tuhle část mužské populace velice chválíme. Pokud ovšem nepatříte k této šťastné skupině žen, pojďte se s námi podívat na způsoby, kterými můžete tento mužský postoj k úklidu změnit.


Něco za něco

Toto velmi oblíbené heslo, je založeno na vysokém procentu úspěchu na obou stranách. Neodolá Váš manžel Vaši tvarohové buchtě, nebo kachně s knedlíkem? Pokud si Váš drahý nedokáže představit život bez Vaší domácí stravy, máte téměř vyhráno. Ujistěte manžela, že se nejedná o vydírání, ale o pouhou pomoc vedoucí k oboustranné spokojenosti. Vidina lákavé odměny ho bude jistě inspirovat k lepšímu pracovnímu výkonu.


Vyhlaste úklidu stávku

Ženy v Americe také čas od času přemýšlí nad tím, jakým způsobem přimět muže k úklidu. Jedna z nich nedávno zveřejnila výsledky svého pokusu, jehož smyslem bylo přestat na týden uklízet byt a sledovat manželovi reakce. Manžel přece jen po čase podlehl a do úklidu bytu se nakonec pustil sám. Tato radu můžete vyzkoušet také, pokud ovšem vydržíte žít několik dnů v neuklizeném bytě.


Vyděláváš, najmi úklidovou firmu

Pokud jsou i přes veškeré rady Vaše pokusy o zapojení manžela do úklidu domácnosti marné a Váš muž se neustále vymlouvá otřepanou frázi, že úklid domácnosti je čistě ženskou záležitostí, vyzrajte na něj.  Najměte si naší úklidovou firmu a financování nechte na něm. Budete mít krásně vymydlený a uklizený byt a Váš manžel k tomu přispěje velkým dílem.


Žádné komentáře:

Okomentovat