neděle 27. ledna 2013

Prací prášek, gelové kapsle, či mýdlo a valcha?


Jak nejlépe vyzrát na skvrny na oblečení?

 V našem malém průzkumu se zaměříme na nejoblíbenější pomocníky, kteří nám pomáhají v boji se špinavým prádlem. Kdo z našeho souboje nakonec vyjde jako vítěz? Čtěte více a dozvíte se, jaký prostředek je nejúčinnější.


Přepere prací prášek gelové kapsle?
V dnešní době nám prací prášek nepomáhá pouze s čistotou prádla, ale změkčuje vodu a také díky němu je naše prádlo stále hebké a voňavé. Problém nastává pouze ve chvíli, kdy vytáhneme prádlo z pračky a zjistíme, že se tmavém prádle uchytily zbytky pracího prášku. No co, nikdo není dokonalý a prášek také nezvládá všechno. Pokud porovnáme prací prášek a gelové kapsle od stejného výrobce z hlediska ceny, prací prášek přeci jen vítězí.


Tekutá síla

Gelové kapsle začínají pomalu nahrazovat jejich práškové kolegy. Otázkou zůstává, do jaké míry jsou tyto dva prostředky srovnatelné. Ženy bezesporu ocení jejich praktičnost a snadné vkládání do pračky, tekutost gelu má navíc jednu výhodu a tou je jeho snadná rozpustitelnost, která nezanechává stopy na prádle. Na druhou stranu bychom však měli podotknout, že gel nedosahuje stejné prací síly jako prací prášek a bohužel postrádá bělící schopnosti.


Zpátky do minulosti

Vzpomínáte si na doby, kdy neexistovaly pračky, a prádlo se pralo v rukou na valše? Vraťme se tedy zpátky do minulosti a podívejme se na tento způsob praní prádla. Je to marné, ale ruce šikovných hospodyněk opravdu nenahradí ani moderní technické zázraky. Je dokázáno, že praní prádla v ruce, pomocí mýdla je nejúčinnější a nejdokonalejší metodou. Upřímně se ale zamyslete nad tím, jestli raději nevyměníte pár skvrnek a mírně zažloutlé prádlo za klid, který Vám nabízí pračka… Pokud byste ale přeci jen chtěli vyzkoušet způsob praní prádla Vašich předků, zapojte do této činnosti také své ratolesti, uvidíte, že se jim tato činnost zalíbí. Máme to vyzkoušené.


Vyhlašujeme vítěze

Máme stoprocentně jasno. Nejnižší cena, nejvyšší efektivita. Vyhrály opět naše hospodyňky a vynálezci mají co dohánět.

Žádné komentáře:

Okomentovat