sobota 2. července 2016

Jak na úklid po malování

Jak na úklid po malování?

Znáte to, rozhodnete se vymalovat byt a nakonec vám více času a energie, než samotné malování, zabere úklid po něm. Přitom tomu lze jednoduše zabránit pomocí několika snadných triků a následný úklid zvládnete hravě a můžete se plně těšit z nově vymalovaného bytu.



Nepodceňte přípravu

Rozhodnete-li se svěřit malování odborníkům, zjistěte si dopředu, zda je v ceně také příprava místností. Pokud tomu tak není a nechcete si za ni připlácet, pusťte se do toho sami. Začněte tím, že veškerý nábytek, který není možné z místnosti vystěhovat, přesunete doprostřed pokoje a pečlivě přikryjete igelitem. Máte? Skvělé. Nyní nastal čas pořádně zakrýt podlahu – tuto funkci plně zastane obyčejná igelitová folie za pár korun, jen musí být dostatečně velká.

Bez čeho se v žádném případě při přípravě na malování neobejdete, je papírová lepící páska, tou folii pevně přilepte k podlaze, aby neklouzala. Neopomeňte páskou hojně oblepit také podlahové lišty. Na zakrytí podlahy a nábytku můžete využít i řadu dalších věcí, jedinou podmínkou je, že je v budoucnu již nehodláte používat. Může jít o starý koberec, papírový karton, starou deku, již přečtené noviny… Fantazii se meze nekladou.

Pokud po malování nechcete trávit seškrabováním zaschlých flíčků od barvy bezútěšné hodiny, neměli byste opomenout přikrýt i zdánlivé drobnosti, jako jsou světla, parapety či zárubně dveří. Pozornost věnujte také vypínačům a zásuvkám. Můžete je zakrýt papírovou páskou nebo odmontovat. Než se do toho pustíte, pro jistotu však raději vypněte pojistky.

Na zaschlou barvu ocet

Skvrny od barvy nejsnáze odstraníte tak, když přidáte do vody trochu octa. Důležité je, abyste mezi jednotlivými fázemi malování uklízeli průběžně. Případné šmouhy od barev tak nebudou mít šanci příliš zaschnout.

Nechce se vám po malování uklízet i přes zmíněné rady? Raději byste váš čas věnovali něčemu jinému? Najměte si na úklid odborníky. Zkušená úklidová firma si s úklidem po malování či rekonstrukci poradí raz dva a vy budete mít o starost méně.

1 komentář: