neděle 30. června 2013

Vyčistěte koupelnu od základů

Vánoční a jarní úklid už je za námi, ale uklízet se bohužel musí stále, když ale víte jak na to, tak jde i úklid jako po másle. Podíváme se na úklid místnosti, která by měla patřit mezi jeden z nejútulnějších a nejvíce relaxačních pokojů v domě. Vrhneme se na úklid koupelny a sami uvidíte, že pořádný generální úklid dokáže s koupelnou naprosté divy.


Kachle, kachle, kachličky


Základem každé koupelny jsou čisté kachličky, na ně byste se měli vrhnout v první řadě, pokud se úklidu koupelny věnujete pravidelně, vystačíte si s jarovou vodou a hadrem na doleštění, větší nečistoty si však zaslouží speciální přípravky s jemnější kyselinou, nejlépe vám s nečistotami zatočí kyselina octová, fosforečná, či mravenčí.




Čisté spáry


Pokud naleštěné kachličky hyzdí zažloutlé spáry, celkový dojem nemůže být nikdy dokonalý. Nemáte-li zrovna po ruce speciální čistící přípravky na spáry, stejný výsledek vám zajistí kypřící prášek, který můžete menším kartáčkem nanést do mezer mezi kachličkami. Ke skvělému výsledku vám také pomůže octová voda a skvělé čistící účinky má také obyčejná sůl, či citrón.




Koupejte se v čistém


Každý z nás má zkušenosti s nevzhlednými fleky na vaně, či umyvadle, i těch se však můžeme pohodlně zbavit, můžete sáhnout třeba po přípravcích Pulirapit, Savo, či Aro, které jsou určeny speciálně pro úklid sprchových koutů, van a umyvadel. Přípravek naneste na celulosovou houbičku a krouživými pohyby naneste na povrch, poté přípravek umyjte vlažnou vodou a máte hotovo.



Žádné komentáře:

Okomentovat