neděle 28. dubna 2013

Vybíráme vysavač do domácnosti

Nevíte, jaký vysavač je vhodný právě do Vaší domácnosti? Nabízíme Vám srovnání těch nejběžnějších a věříme, že s naší pomocí zvolíte správně.

Rady na začátek


Na co byste se měli při výběru vysavače zaměřit? Rozhodně byste neměli opomenout příkon a výkon vysavače, vysavač by měl mít příkon minimálně 1000W, platí zde přímá úměra, čím větší příkon, tím lepší výkon. Pokud nejste zastánci hlučných strojů, věnujte také pozornost parametru hlučnost, ten by neměl být větší než 65dB. Pozor si také dejte na cenu náhradních sáčků, u některých modelů byste se totiž mohli pořádně plácnout přes kapsu.



Sáčkové vysavače


Klasické sáčkové vysavače zná u nás asi každý, jenže, není vysavač, jako vysavač. Pokud se v parametrech vysavačů těžko orientujete, nechte si poradit přímo v prodejně. Vysavač s nízkým výkonem by totiž nemusel splnit všechny Vaše požadavky, dejte si také pozor na objem sáčku, čím menší, tím častěji jej budete muset vyměňovat. V dnešní době výrobci nezapomínají ani na alergiky a právě pro ně jsou připraveny vysavače se speciálními filtry. Pokud máte doma domácího mazlíčka, jistě se vám vyplatí investovat do turbo hadice a speciální hadice na dokonalé vysátí chlupů z koberců.




Ruční vysavače


Pokud chcete lehký vysavač, vhodný na vysátí garáže a těžko dostupných míst, bude pro vás vhodnější ruční vysavač. Většina těchto vysavačů zvládá vysát mokré i suché nečistoty a také jejich cena je velmi příznivá. Opět byste se ale měli zaměřit na výkon, který je samozřejmě nižší, než u běžných vysavačů a na dobu provozu po dobití baterie, která se pohybuje od 10-30 minut. Vysavače jsou dodávány s nejrůznějšími nástavci, nezapomeňte si proto uvědomit, na co budete vysavač používat.



Robotický vysavač


 Výrobci vysavačů začali myslet také na hospodyňky, pro které je vysávání ztrátou času. Robotické vysavače zvládnou úklid sami. Musíme Vás ale varovat, že nejnovější technologie je vyrovnána vysokou cenou a že i přes největší snahu výrobců, vysavač nedosahuje tak dobrého výkonu a výsledků, jako běžné vysavače. Pokud ale nemáte koberce „zaneřáděné“ kočičími, či psími chlupy, jistě tento vysavač najde ve Vaší domácnosti své uplatnění.



Žádné komentáře:

Okomentovat