pondělí 25. března 2013

Vrhněte se na úklid sklepa ještě dnes

Pokud jste si při poslední návštěvě sklepa odnesli kromě kompotů, či brambor také pavučinu ve vlasech, je asi nejvyšší čas vyhlásit válku všem nečistotám, které se Vám za dlouhou dobu ve sklepě nashromáždili.

 


Osminohým vstup zakázán


Pokud Vám občas po sklepě přeběhne myška, Vaše kočka si s ní hravě poradí. Pokud ovšem Vaší domácnosti tento šikovný lovec chybí, můžete do sklepa rozmístit pastičky a budete mít po starostech a po hlodavcích. Na Vaše osminohé nepřítele je však i Vaše kočka krátká, zato Vám však může pomoci smeták, který se pavučin v mžiku zbaví, můžete si na pomoc přinést ale také vysavač, pokud Vám ovšem nebude pavoučků líto.

 


Ani zavařenina nevydrží věčně


Pokud je Váš sklep plný kompotů a marmelád, Vaše rodina si jistě na výsledku Vašeho letního zavařování s chutí pochutnává ještě teď. Pamatujete si však, kdy jste kompoty třídily naposledy? Pokud jsou sklenice s ovocem zakalené, něco asi nebude v pořádku. Vyřaďte tedy sklenice, které by mohly být zkažené a při příští návštěvě sklepa budete mít jistotu, že nesáhnete vedle.

 

Prachovkou proti prachu


Rytíři bojovali proti nepříteli mečem, Vy si však poradíte pouze pomocí kýble s horkou vodou, jarem a hadrem. Pokud jste na prach alergičtí, nebo ho prostě jen nemáte rádi, vezměte si roušku na obličej a samozřejmě si nezapomeňte nasadit rukavice. Pokud chcete, aby byl sklep po Vašem odchodu jako nový, je důležité vyskládat všechny věci z polic a police potom důkladně omýt, nezapomeňte ani na podlahu a pokud na závěr ometete strop a stěny smetákem, nebude to jistě na škodu.


Odměňte se


Úklid sklepa není bohužel otázkou několika minut, ale často spíše několika hodin. Pokud je Váš sklep úkrytem pro několik láhví vína, je nejvyšší čas jednu z nich otevřít a odměnit se tak za svou práci.

 

 

středa 20. března 2013

Připravte svůj domov na Velikonoce

Velikonoce patří mezi jedny z nejoblíbenějších českých svátků, avšak hospodyňkám přináší také celou řadu úkolů a starostí. Jak tedy prožít velikonoční svátky klidně a přitom mít krásně uklizený a nazdobený byt? Přinášíme Vám několik rad, které Vám usnadní velikonoční přípravy.

Začněte včas


Každé jaro zjišťujete, že Velikonoce jsou již za dveřmi a Vaše domácnost není připravena na příval koledníčků? Letos může být všechno jinak, pokud si úklid domácnosti naplánujete s předstihem a jednotlivé úkoly si dobře rozvrhnete, Velikonoční pondělí pak můžete spokojeně trávit sledováním pohádek a čekáním na koledníky. Pokud jste zastáncem poctivého plánování, napište si na papír seznam úkolů a připevněte si jej na lednici, budete mít jistotu, že na žádný úkol ze seznamu před Velikonocemi nezapomenete. 


Nebuďte na to sama


Pokud břímě úklidu a příprav na Velikonoce každoročně leží pouze na Vašich bedrech, změňte to a zapojte svou rodinu. Zatímco Vy budete utírat prach a vysávat koberce, Vaše drahá polovička se může vrhnout do umývání oken, protože v tomto případě moudro „Ve dvou jde všechno lépe“ opravdu platí.


Pro šikovné ručičky


K Velikonocům odjakživa patří také velikonoční vajíčka. Na internetu najdete řadu rad a návodů jak vytvořit ta nejkrásnější. Nejen že si při této činnosti odpočinete od každodenních starostí, ale můžete zabavit také své děti. Nejen dívky, ale také chlapci ocení vytváření moderních metalických vajíček, či typické zdobení vajíček voskem.


Pozdě, ale přece


Pokud Vám letos práce opět přerostla přes hlavu a přemýšlíte nad tím, kam dřív skočit a nemáte čas ani pomyšlení na úklid domácnosti, rozhodně nezoufejte. Také letos můžete koledníky oslnit zářivě čistou a uklizenou domácností. Pokud kontaktujete naši úklidovou firmu, ušetřený čas můžete využít na oblíbené pečení perníčků a zdobení vajíček, zbytek už nechejte na nás.