neděle 30. června 2013

Jak zvládnout úklid s přehledem, aneb rady našich babiček

Je pro vás také záhadou, jak kdysi uklízeli naše babičky bez robotických vysavačů, nejnovějších chemických čističů a úklidových vychytávek? Pojďme se podívat na ty nejlepší rady, které vás při úklidu nikdy nenechají na holičkách.




Ovoňte si celý dům


Máte-li oblíbenou vůni a chcete-li ji cítit pokaždé, když otevřete dveře svého bytu, či pokoje stačí, když pár kapek nakapete na žárovku. Princip šíření vůně je podobný, jako u vonných lamp. Teplo způsobí, že vám parfém provoní celý byt.




Čisté i zevnitř


Čistíte dlouho nemyté vázy a selhala vám myčka? Nevadí, taky tento problém bez problému vyřešíme a vystačíme si s obyčejnou rýži a octem. Hrst rýže nasypte do vázy a přidejte ocet, protřepejte, vysypte a máte umyto.



Zase ty mastnoty


Známe to všichni, občas neuhlídáme rozpálený olej na pánvi a místo toho, aby skončil v jídle, skončí na stěně vaší kuchyně. Možná vás to překvapí, ale na mastnoty je naprosto ideální bílá školní křída, kterou potřete mastné fleky. Pokud necháte nějakou dobu křídu působit, setřete ji kartáčem a máte po mastnotě.


Nečistoty na podlaze


Pokud nevíte jak na podlahu z PVC, vyřeší to za vás troška avivážního prostředku, který vám garantuje naprosto čisté a dokonale lesklé podlahy.




Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi…


Našli jste starší zrcadlo a rádi byste ho využili? Není-li zrovna v nejlepším stavu, můžete si pomoci v prvé řadě s tím, že si uvaříte čaj. Co to má společného se zrcadlem? Zchladlý roztok z čaje působí jako účinný čisticí prostředek na sklo.



Žádné komentáře:

Okomentovat