pátek 31. května 2013

Složte tričko v několika vteřinách

Muži se učili skládat oblečení poctivě do sloupců na vojně a ženy se to musely učit pod dozorem maminky už jako malé. Kusem vašeho šatníku, který skládáte asi nejčastěji, jsou právě obyčejná trička.  My vám teď předvedeme, jak si při jejich skládání ušetříte spoustu času. Potřebujete jen vyžehlené tričku, teorii, pár minut praxe a hlavně dvě šikovné ruce.

Krok 1


Začneme tím, že si vyžehlené tričko položíme na stůl, rukáv trička by měl směřovat k vám. Nyní následuje vybrání správného bodu. Asi v polovině trička vytvořte imaginární linku prstem a zastavte několik centimetrů u kraje. Pro lepší představu se řiďte podle obrázku. Bod, na kterém zastavíte, chyťte dvěma prsty vaší levé ruky. Ujistěte se, že pevně držíte přední i zadní část trička.




Krok 2


První bod máte. Z toho to bodu opět veďte imaginární linku v 90 stupňovém úhlu a zastavte v bodě, který je na obrázku. Opět tento bod stiskněte prsty, tentokrát prsty pravé ruky.



Krok 3


Nyní pevně držíte dva body na tričku. Levou ruku nechejte na stejném místě a bod, který držíte pravou rukou, přetáhněte přes bod levé ruky až na okraj trička, tak, že zkřížíte ruce. Bod, na který se dostanete pravou rukou, pevně stiskněte tak, abyste drželi horní i spodní část trička.




Krok 4


Teď držíte dva body trička a máte zkřížené ruce, nyní stačí pouze body pevně držet a vrátit ruce do polohy tak, aby nebyly zkřížené.



Krok 5



Nyní byste měli držet téměř konečnou verzi poskládaného trička oběma rukama, vrchní část je poskládaná, spodní rukáv trička už jen stačí složit tak, abyste z trička vytvořili obdélník.



Krok 6


A máte hotovo, teď už stačí jen poskládané tričko uložit do skříně.


http://www.stream.cz/vtipky-srandicky/498574-trik-jak-slozit-tricko-za-2-vteriny

1 komentář: